Veelgestelde vragen

 

Hoe voelt het om onder hypnose te zijn?

Onder hypnose zijn voelt voor iedereen anders. Sommige mensen ervaren diepe ontspanning en een gevoel van totale rust. Anderen merken misschien niet veel verschil, maar voelen wel een algehele ontspanning. Het is belangrijk om te begrijpen dat er geen goed of fout antwoord is - het hangt af van hoe jij persoonlijk reageert op hypnose. Sommigen vergelijken het met een diepe meditatieve toestand of gewoon rustig zitten met je ogen gesloten.

 

Ga ik me na de sessie alles herinneren?

Over het algemeen zul je je alles herinneren wat er tijdens de sessie is gezegd. Hypnose is geen staat van geheugenverlies. Echter, soms kunnen mensen zich niet alles herinneren, omdat ze zo diep ontspannen zijn. Dit heeft geen invloed op de effectiviteit van de sessie. Als er specifieke instructies zijn die je moet onthouden, zal ik ervoor zorgen dat je ze na de sessie nogmaals hoort.

 

Is hypnose gevaarlijk?

Hypnose is absoluut niet gevaarlijk. Het is een natuurlijke staat van bewustzijn die je zelf kunt ervaren. Tijdens de sessie behoud je volledige controle over jezelf, en je kunt op elk moment uit de hypnose komen als je dat wilt, simpelweg door je ogen te openen. Hypnose wordt vaak gebruikt voor therapeutische doeleinden en is veilig en effectief.

 

Kan ik in hypnose 'blijven hangen'?

Nee, je kunt niet in hypnose blijven hangen. Na de sessie zorg ik ervoor dat je volledig helder en alert bent voordat je vertrekt. Het is volkomen veilig om zelf naar huis te gaan, ongeacht of je dat per fiets of auto doet.

 

Kan iedereen in hypnose gaan?

In principe kan bijna iedereen in hypnose gaan, zolang je openstaat voor de ervaring en bereid bent om aan je angsten of problemen te werken. Motivatie speelt hierbij een belangrijke rol. Hoe meer je gemotiveerd bent om je angsten te overwinnen en zelfvertrouwen op te bouwen, hoe beter de resultaten zullen zijn.

 

Hoe lang duurt een sessie?

Een sessie duurt meestal ongeveer een uur, maar de duur kan variëren, vooral bij de eerste sessie. Elke sessie wordt afgestemd op jouw specifieke behoeften en er is geen vastgesteld protocol. Ik plan de sessie voor een uur, maar zorg ervoor dat er voldoende tijd is tussen afspraken, zodat we ons niet hoeven te haasten.

 

Hoeveel sessies heb ik nodig om van een probleem af te geraken?

Meestal ben je in twee of drie sessies geholpen.  We bekijken steeds samen  of een vervolgsessie is aangewezen. We evalueren samen of verdere sessies nodig zijn, omdat het aantal sessies afhangt van de aard en complexiteit van je probleem.

 

Hoeveel kost een sessie? 

Een sessie kost 125 euro.

 

Als mijn kind een afspraak heeft bij jou, mag ik er dan bij blijven? 

Bij sessies met kinderen en jongeren is het de bedoeling dat de ouders niet aanwezig zijn tijdens de sessie. We beginnen met een kennismakingsgesprek waarin ik extra informatie geef en je kind comfortabel laat voelen. Vervolgens zal ik met je kind werken aan de kwesties waaraan we samen willen werken. Voorafgaand aan de sessie hebben we telefonisch contact om je te begeleiden bij het voorbereiden van je kind op de sessie.

 

Zal ik onder hypnose dingen doen die ik niet wil doen?

Nee, hypnose geeft je geen controle over je wil. Je zult nooit iets doen waar je ethisch of moreel tegen bent. Je behoudt volledige controle over jezelf en je kunt op elk moment uit de hypnose komen als je dat wenst.

 

Hoe verschilt hypnotherapie van entertainmenthypnose?


Hypnotherapie is gericht op therapeutische doelen en persoonlijke groei, terwijl entertainmenthypnose bedoeld is voor amusement en publieksvermaak. Tijdens een hypnotherapiesessie werken we samen om positieve veranderingen in je leven te bewerkstelligen.

 

Kan hypnose worden gebruikt voor pijnbestrijding?


Ja, hypnose kan effectief worden gebruikt voor pijnbestrijding, zoals bij chronische pijn of voorbereiding op medische ingrepen. Tijdens hypnose kun je leren om je perceptie van pijn te veranderen en ontspanningstechnieken toe te passen.

 

Zijn de resultaten van hypnose permanent?


De resultaten van hypnose kunnen vaak langdurig zijn, maar dit kan variëren afhankelijk van het individu en het specifieke probleem. Sommige situaties vereisen mogelijk periodieke onderhoudssessies om de positieve veranderingen te behouden.

 

Kan hypnose helpen bij specifieke problemen zoals gewichtsverlies of stoppen met roken?


Ja, hypnose kan effectief zijn bij het aanpakken van specifieke problemen zoals gewichtsverlies, stoppen met roken en fobieën. Tijdens hypnotherapie werken we samen om negatieve patronen en overtuigingen te doorbreken en nieuwe, gezonde gedragspatronen te creëren.

 

Wat kan ik doen om me voor te bereiden op een hypnosesessie?


Om je voor te bereiden op een hypnosesessie, zorg ervoor dat je goed uitgerust bent en een open geest hebt. Het is ook nuttig om je doelen en verwachtingen voor de sessie in gedachten te hebben.

 

Kan iedereen worden gehypnotiseerd?


In principe kan bijna iedereen in hypnose gaan, maar de mate van hypnose kan variëren van persoon tot persoon. Het hangt af van je bereidheid om samen te werken en open te staan voor de ervaring.

 

Word ik bewusteloos tijdens hypnose?


Nee, je blijft volledig bewust en alert tijdens hypnose. Het is geen staat van bewusteloosheid, maar eerder een diepe staat van ontspanning waarin je suggesties kunt ontvangen en positieve veranderingen kunt aanbrengen.

 

 Hoe lang duurt het voordat ik resultaten zie na hypnotherapie?


De tijd die nodig is om resultaten te zien na hypnotherapie kan variëren. Sommige veranderingen kunnen direct merkbaar zijn, terwijl andere geleidelijk optreden na verloop van tijd. Het is belangrijk om geduldig te zijn en open te staan voor het proces van persoonlijke groei en verbetering.

 

 

 

Heb jij nog een vraag waar je hier geen antwoord op vindt? Stel ze hieronder en wie weet vind je je vraag binnenkort in dit overzicht terug.

Als het over iets heel specifiek of persoonlijk gaat kan je best een mailtje sturen naar elsverschueren@puurzuid.be

Reactie plaatsen

Reacties

Inge Peeters
2 jaar geleden

Wat kost een sessie? Kan je voor een virtuele maagring ook bij u terecht? Mvg, Inge

Van Ostaeyen
2 jaar geleden

Wat kost een sessie ?

Lieve Smolders
3 jaar geleden

Ik heb net een eerste afspraak gemaakt voor dinsdag 9/11 om 16u. Ik heb het adres Leopold De Waelstraat genoteerd maar in het filmpje wordt gesproken over de Prins Boudewijnlaan in Wilrijk. Kan u mij het juiste adres doorgeven aub?